All for Joomla All for Webmasters

Защо обличаме черно според астрологията и фън шуйВсяка култура и философия имат своя символика за черния цвят – ето какво казват за него фън шуй, астрологията, социопсихологията и модата.Черният цвят символизира неувереност и мрачни мисли. Ако се обличате в черно, сте черноглед, нещастен, склонен към депресии, а идеалите и мечтите ви са недостижими. Носите ли постоянно

  дрехи в черни краски, означава че преживявате криза и таите вътрешна агресия към себе си и обкръжаващия ви свят. Тийнейджърите, които страдат от липса на родителско внимание, грижа и любов, също предпочитат този цвят. Проследете рисунките на малките деца – там, където преобладава черното е налице същият проблем.

Черната овца в психосоциологията

Черните дрехи са израз на бунта на „черната овца“, която не желае да следва общоприетите правила в обществото (в това число модните тенденции), което в крайната си форма може да стигне до анархизъм.
Черното е начин да се скриеш в множеството от хора, да станеш незабележим и по този начин да се почувстваш необезпокояван и в безопасност.

Траурно черно

В славянските и западните народи черното е цветът на жалейките, траурните дрехи, които символизират скръбта ни по заминалите си от този свят наши близки. По този начин показваме и на другите, че преживяваме тежка загуба и затова не се включваме във весели разговори и събития, а съответно другите не бива да ни канят на празници.

Драматично черно в модата

Модата, обаче, има друго наум. Тя обожава черният цвят, защото той е силен, властен, стилен и драматичен. В черно са смокингите и официалните рокли, деловите костюми, елегантните обувки и страстното бельо. Тук изобщо не може да става дума за пасивност, смърт и траур.

Астрологията обича черно

Съботата е денят, управляван от Сатурн – тогава е добре да сте в черна рокля или поне с черно бельо. Известно е, че в астрологията всички цветове са равни и „полезни“. Ако преживявате силен сатурнов аспект или сте във водовъртежа на сатурнова криза, вашият спасителен цвят е черното и графитено сивото. Така ще бъдете в синхрон с космическите енергии, които се изливат върху вас и по-леко ще преминете през този период.

Много може да се пише за опасните черни вдовици и тайнствените черни дупки в космоса, но засега – толкова. И за да не ви е черен светът, черни мисли да пълнят главата ви и да ви хващат черни магии, яжте черен шоколад и пийте черно кафе.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.