All for Joomla All for Webmasters

Децата също имат нужда от слънчеви очилаЛятото е най-любимият сезон не само на възрастните, но и на децата. Люлки на открито, каране на колело, стражари и апаши и... можем да изреждаме спомените си за забавни детски игри до утре. Всички те могат да се играят на открито, което винаги е за

предпочитане през топлия сезон.

Родителите обаче трябва да бъдат изключително внимателни, тъй като според учените ярката слънчева светлина може силно да увреди зрението на децата им.

Екип специалисти от Американската асоциация на очните лекари смята, че хлапетата трябва да започват да носят очила за защита от вредните слънчеви лъчи още след като навършат 3 години.

В тази възраст лещата, обърната навътре към окото им, е по-прозрачна от тази при родителите им.

Това позволява навлизането на повече къси вълни от светлината към ретината. В комбинация с опасните UV-лъчи, тази светлина може да доведе до сериозни зрителни проблеми впоследствие.

Прекаленото излагане на слънце може да причини дори катаракт, замъглено виждане и дори частична или пълна загуба на зрението.

Ето защо експертите съветват родителите да приучават децата си да носят слънчеви очила от най-ранна възраст.

Доказано е, че средно 80% от времето, което човек прекарва под открито слънце през живота си, е именно през първите 18 години от него.

Малчуганите обаче трябва да бъдат оборудвани не само с красиви антислънчеви аксесоари, но и с достатъчно ефективни такива.

Евтините некачествени очила могат само да влошат здравето на очите, за това възрастните не бива да пестят средства за децата си.

Не забравяйте и слънцезащитния крем, след което оставете малчовците да се забавляват на воля.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.