All for Joomla All for Webmasters

Стресът заразява и децатаНапрежението се предава от големите на малките и може да се отрази ужасно на всички.Стресът откровено може да е заразен особено когато се отнася за родители и деца, твърдят финландски психолози, цитирани от в. "Дейли мейл" и в. "Дели телеграф".

Майките и бащите, които гонят кариера и се преуморяват на работното си място, пренасят чувствата си на неудовлетвореност или разочарование у дома и децата буквално ги попиват.

В резултат малчуганите също започват да се тревожат дали са достатъчно добри ученици.

Стресът им може да стане причина да изгубят интерес към училището, да се съмняват дали образованието си струва усилията и дори да усещат физическо и емоционално изтощение, известно като "прегаряне в работата".

Психолозите от Университета на Дживаскила, Финландия, запитали над 500 тийнейджъри и родителите им дали някога са усещали, че "прегарят".

Сред симптомите на т.н. синдром на прегарянето в работата (burn-out) са умора, чувство, че не си достатъчно добър в това, което правиш, и цинизъм по отношение на ценността на образованието.

Децата на физически и емоционално изтощени родители обикновено имат същата съдба в училище, пишат учените в European Journal of Developmental Psychology.

Нещо повече, бащи, които "прегарят в работата си", често имат "прегорели" синове, а дъщерите на работещи майки, които са под силно напрежение, също са напрегнати в училище, пише проф. Катарина Салмела-Аро.

Картинката изобщо не е красива, нали?

Преподредете приоритетите си така, че наистина ценните неща да излязат на първо място. Иначе цялото работене няма никакъв смисъл.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.