All for Joomla All for Webmasters

За да накарате детето си да приема повече зеленчуци, давайте му ги под формата на пюре. Резултатитеот американско изследване сочат , че "замаскирането" на пюре от зеленчуци в любими на децата храни е ефикасен начин да ги накарате да ядат здравословно. Учените установили, че когато родители скрият пюре от зеленчуци в

тестени храни и сготвени ястия, децата им поглъщат около два пъти повече зеленчуци дневно и са с по-малък прием на калории. "Известно е, че децата ядат повече зеленчуци, ако те са ситно смлени, а не едро нарязани. Сега има друг метод, който ще помогне на родителите да накарат малките си деца да ядат повече здравословна храна", обявиха от Германската асоциация на педиатрите.

Ястията, включващи зеленчуково пюре, съдържат 15-25 на сто по-малко калории. Няколко дни поред учените давали на 39 деца на възраст между 3 и 6 години любимата им храна, към която добавили разнообразно зеленчуково пюре – от броколи, карфиол, тиквички, домати, тиква. На децата било казано да ядат колкото искат. Оказало се, че те я консумирали както обикновено и я намирали за вкусна, въпреки че съдържала зеленчуково пюре като нова съставка.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.