All for Joomla All for Webmasters

Телевизия в големи дози разболява децата от астмаСкъпи родители, внимавайте колко време на ден малчуганите прекарват пред телевизора. Според учени от Университета в Глазгоу, Шотландия, ако децата в ранна възраст се заседяват повече от 2 часа дневно пред малкия екран, шансът да развият астма се увеличава почти двойно.Специалистите смятат, че рискът не идва

от самия телевизор, а по-скоро от това, че хлапетата не се движат достатъчно.В проучването участвали 3000 деца на възраст между 3 и 7 години, както и техните родители.

Специално внимание било обърнато на онези семейства, в които малчовците нямали белодробни усложнения до третата си година.

До навършване на 11, 6% от децата развили астма. Тези от тях, които гледали телевизия повече от 2 часа на ден, обаче били с 80% по-склонни да се разболеят.Експертите отдават резултатите на факта, че хлапетата прекарват голяма част от времето си в бездействие.

Игрите на открито и движението изобщо помагат особено много срещу проблемите с белия дроб и за това гледането на телевизия в ранна детска възраст трябва да бъде строго контролирано.

 

За съжаление много родители използват малкия екран, за да откраднат време за себе си или просто в замяна на детегледачка. Дори да е така, не бива да се увличате.

 

По-добре не пропускайте да се включите в игрите – забавно е, разтоварва и ви дава шанс да наблюдавате израстването на детето си постоянно

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.