All for Joomla All for Webmasters

В стаята на ученикаПреди началото на учебната година навсякъде тече трескава подготовка. Освен купуването на учебници и помагала, тя включва и преобразяване на старата детска стая в ученическа. Ето какво откриваме в стаята на ученика.

 


 

Цветове
Има различни подходи при избора на цвят за стаята на ученика. Можете да съобразите багрите с спрямо характера на вашето дете. Специалисти твърдят, че цветовете от зелената, синята и кафявата гама са подходящи за деца с буен нрав, защото действат успокояващо. По-ярките тонове пък се препоръчват за кротките деца, тъй като ги зареждат с енергия. Най-добре боядисайте стаята в пастелни цветове, защото са свежи, позитивни и не уморяват очите. Белият цвят също е вариант за стаята на ученика, но тук трябва да вложите малко въображение и да разнообразите „пейзажа“ със стикери или други декорации. Направете си шаблони и с тяхна помощ „изрисувате“ стените заедно с вашето дете. Или пък изрежете фигури от дунапрен, потопете ги в боя и след като се отцедят, ги отбележете по стените. Избягвайте тапетите, защото бързо омръзват на децата. Особено тези с любими герои - след като им отмине модата и детето поотрасне, то ще ги гледа с други очи и няма да им се радва както в началото.

Обзавеждане

 


Задължителните мебели за стаята на ученика са:

Леглото – днес мебелните магазини предлагат различни модели, включително и такива с формата на спортна кола, кораб или подобни на покоите на принцеса. При тях въпросът стои както при тапетите с щампи на герои, затова по-добре бъдете разумни и изберете стандартен модел. Най-подходящи за стаята на ученика са мултифункционалните легла – с ракла, в която детето да складира нещата си, или с допълнително легло отдолу, за да има къде да спят гостите му.


Бюрото -  някои деца предпочитат да пишат домашните си на масата в хола, но все пак стаята на ученика се нуждае от бюро. То трябва да е достатъчно голямо, за да побира всички учебници и ученически пособия, с повече чекмеджета, за да има разпределение и организация на вещите. Не претрупвайте бюрото с прекалено много аксесоари – те ще разсейват детето, докато учи.


Столът – от значение е за стойката на ученика. Изберете ергономичен стол, с регулиращ височината механизъм, за да не се налага да купувате нов, когато детето порасне.


Гардеробът -  внася нотка на самостоятелност, тъй като отделя дрехите на детето от тези на родителите. Съобразете го с височината на вашия ученик – той трябва да достига сам до всички рафтове без затруднение. Ако пък е все още малък, подредете по-важните и използвани дрехи на по-ниските рафтове, а останалото прехвърлете на по-горните.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.